لیست اختراعات بهمن سليماني
نوشابه لبني مقدمه تغيير سبك زندگي و مدرن شدن آن، يك تغيير اساسي در الگوي غذايي بسياري از افراد جامعه ايجاد كرده است و آن هم تمايل بيشتر به مصرف غذاهاي آماده، سريع و نوشيدن محصولاتي مانند انواع نوشابههاي گازدار همراه با غذاهاي معمولا چرب است. هر كدام از ايرانيها تقريبا ساليانه 41 ليتر نوشابه مصرف ميكنند و يعني شانس ابتلا به اضافهوزن و پوكي استخوان رو به افزايش است. از طرف ديگر، بيشتر مصرف كنندگان ايراني به دليل عدم تحمل لاكتوز يا هماهنگ نبودن طعم شير با غذاهاي مختلف، سرانه مصرف شير و لبنيات چندان بالايي ندارند. لذا با مصرف پايين شير و لبنيات در كنار افزايش مصرف نوشيدنيهاي گازدار كه حاوي قند و اسيدفسفريك بالايي هستند، احتمال ابتلا به پوكي استخوان يا حتي مشكلات ديگري مانند پوسيدگي دندان افزيش مي يابد. حقايق تغذيه اي نوشابه هاي گازدار پرفروش موجود در بازار در جدول (1) آورده شده است: جدول (1)- حقايق تغذيهاي نوشابههاي گازدار محصول ميزان شكر ميزان اسيد فسفريك ميزان كالري در 240 ميلي ليتر املاح و ويتامين نوشابه هاي گازدار كولا 10-12% 05/0 % 101 كيلوكالري صفر در اين راستا، محققين مجموعه فرآوردههاي لبني كاله تلاش نمودند تا با اختراع محصولي جديد با عنوان نوشابه لبني كه نه تنها مضرات نوشابه را نداشته باشد بلكه بتوانند سهمي از كمبود كلسيم را در بين مردم ايران جبران كنند. از اينرو، محصولي با نام تجاري نوشابه لبني لاكي دو توليد و روانه بازار شد. شرح فرآيند توليد نوشابه لبني نوشابه لبني، نوعي نوشيدني گازدار برپايه شير است كه در فرآيند توليد آن، ابتدا شير خام تازه در دماي 5 درجه سانتيگراد با گذر از صفحات گرم كننده به دماي 20 درجه سانتيگراد رسيده و وارد دستگاه كلاريفاير شده تا هرگونه مواد زائد و ناخالصيهاي همراه شير از آن جدا شود. سپس شير خروجي با حفظ دما توسط پمپهاي سانتريفيوژي به دستگاه فراپاستوريزاسيون منتقل شده تا در دماي 125درجه سانتيگراد فراپاستوريزه و همچنين توسط دستگاه هموژنايزر تحت فشار 135 bar هموژنيزه گردد. شير فراپاستوريزه و هموژنيزه شده با استفاده از صفحات سردكننده تا دماي كمتر از 5 درجه سانتيگراد خنك و در تانكهاي سترون ذخيره ميگردد. در ادامه شير فراپاستوريزه به دستگاه فراپالايش شير منتقل شده تا با عبور از غشاهاي پالايشكننده، ذرات درشت مولكول آن ما
نوشابه لبني مقدمه امروزه ورزشكاراني كه تمرينات خود را در سطح حرفهاي انجام ميدهند نياز دارند اسيدآمينههاي ضروري كه بدن قادر به ساختن آنها نيست و همچنين پروتئين مصرفي عضلات را از منابعي سرشار دريافت كنند كه جذب بالايي هم داشته اشد. لذا ورزشكاران سعي ميكنند با مصرف پودرهاي پروتئيني مكمل، كمبود پروتئين را در طول شبانهروز جبران كنند. متاسفانه اين پودرهاي مكمل همگي توسط توليدكنندههاي خارجي توليد شده و حاوي نگهدارنده و تركيبات هورموني نامشخصي ميباشند. گزارشهايي از عوارض جانبي بلند مدت از مصرف اين پودرها وجود دارد از جمله نارساييهاي قلبي، كليوي و كبدي، تنگي آئورت، كوچك شدن بيضهها، فشار خون بالاي دائم، از كار افتادن غدد فوق كليوي (تداخل در ترشحات هورموني غدد فوق كليوي موجوب بروز مشكلات فراواني در سيستم هورموني بدن مي شود). بسياري از شركتهاي بزرگ لبني دنيا اقدام به توليد شيرهاي پروتئينه مخصوص ورزشكاران كردهاند كه ميزان پروتئين اين دسته از محصولات برحسب نياز ورزشكاران بين 6 تا 14 درصد متغير است. در همين راستا محققين شركت فرآوردههاي لبني كاله شيرپروتئينه تهيه شده از شيرخالص را توليد و روانه بازار نموده اند. شرح فرآيند: ابتدا شير خام تازه در دماي 5 درجه سانتيگراد با گذر از صفحات گرم كننده به دماي 20 درجه سانتيگراد رسيده و وارد دستگاه كلاريفاير شده تا هرگونه مواد زائد و ناخالصيهاي همراه شير از آن جدا شود. در ادامه شير مجددا توسط صفحات گرم كننده تا 40 درجه گرم شده و وارد دستگاه سپراتور ميشود تا چربي آن كاملا جدا گردد. سپس شير پس چرخ خروجي با حفظ دما توسط پمپهاي سانتريفيوژي به دستگاه فراپاستوريزاسيون منتقل شده تا در دماي 125درجه سانتيگراد فراپاستوريزه و همچنين توسط دستگاه هموژنايزر تحت فشار 135 bar هموژنيزه گردد. شير فراپاستوريزه و هموژنيزه شده با استفاده از صفحات سردكننده تا دماي كمتر از 5 درجه سانتيگراد خنك و در تانكهاي سترون ذخيره ميگردد. در ادامه شير فراپاستوريزه به دستگاه فراپالايش شير منتقل شده تا با عبور از غشاهاي پالايشكننده، ذرات درشت مولكول آن مانند پروتئين جدا گردد. مايع باقي مانده در پشت غشاي فراپالايش حاوي ميزان بالايي از پروتئين (بين 14 تا 15 درصد پروتئين) ميباشد. در ادامه اين شير به ميكسر منتقل شده تا با كاراگينان (E407)، شيرين كنندهه
دستگاه سنجش تراوايي چند بعدي مغزه سنگ و فيبر كربني براي بررسي تورم رس در مغزه سنگ ،سنجش تراوايي مغزه سنگ و فيبر كربني ساخته شده است . در محاسبه تورم رس نمونه سنگ كه سوراخ سرتاسري در آن ايجاد كرده ايم درون محفظه قرار ميدهيم و با تزريق سيالات با درجه شوري مختلف تورم رس مورد تحليل قرار مي گيريد . در محاسبه تراوايي فيبر كربني چند حلقه فيبر كربني را به كمك چند حلقه لايه برنجي از هم جدا كرده و درون محفظه دستگاه قرار مي دهيم . باتوجه به سيال تزريقي به درون محفظه فشار سيال نفوذي از ميان ديواره و حركت به سمت دهانه نمونه كه حفره در طول آن ايجاد كرده ايمو دبي سيال به كمك دبي سنج و با توجه به حسگر دمايي درون محفظه ميزان ويسكوزيته سيال مشخص مي شود . كه در نهايت منجر به محاسبه تراوايي در نمونه مورد آزمايش مي گردد . اگر هدف برسي تراواييمغزه سنگ باشد لايه حلقوي برنجي و حقله فيبر كربني از مراحل بالا حذف مي گردد تمام محاسبات در اين دستگاه بر اساس رابطه دارسي مي باشند. در تمام محاسبات از تزريق گاز و مايع به صورت جدا گانه ، مقايسه اثر سيالات بر تراوايي استفاده مي شود .
موارد یافت شده: 3